Home Fluency TTS

Prijzen

 • licentie voor 1 gebruiker
  (max. 2 computers)

  250,- euro

 • netwerklicentie
  (alle pc's binnen één lokaal netwerk)

  1500,- euro

Prijzen excl. 21% BTW

Systeemeisen

Fluency TTS is geschikt voor

Windows 10

en eerdere versies van Windows, vanaf Windows XP, 32-bit en 64-bit.

Introductie

Fluency TTS 8.0 is een compleet nieuwe implementatie van deze populaire spraaksynthesizer, die nu ook ondersteuning biedt voor 64-bit programma's en 64-bit SAPI.

Dit is met name goed nieuws voor gebruikers van 64-bit screen readers, zoals Jaws. Weliswaar kunnen deze screen readers spraak uitvoeren via een 32-bit synthesizer, maar de respons is veel beter als zij direct een 64-bit synthesizer kunnen aansturen. En dat merk je tijdens het typen!

Een andere verbetering is dat de synthesizer tijdens het vertalen van tekst naar spraak verder vooruit rekent, waardoor een hogere spraakkwaliteit bereikt wordt.

We hebben de nieuwe versie uitvoerig getest onder Windows 8 en 10, maar ook op eerdere Windows-versies vanaf Windows XP werkt de software uitstekend.

Behalve Jaws hebben we ook een aantal andere screen readers getest, en waar nodig enkele aanpassingen gemaakt.

Speciale vermelding verdient ook NVDA. Deze gratis screen reader werkt zeer goed met Fluency TTS, en wordt ook steeds beter!

Verder hebben we vooral gestreefd naar een goede compatibiliteit met eerdere versies, zodat voor bestaande gebruikers alles vertrouwd aanvoelt.


Stemmen in overvloed

Met Fluency TTS beschik je meteen over een groot aantal, natuurlijk klinkende stemmen, niet alleen volwassen Nederlandse mannen- en vrouwenstemmen, maar ook tienerstemmen, een Vlaamse mannenstem, en een Surinaamse vrouwenstem. Zelfs gefluisterde spraak is mogelijk. Daarnaast bieden we ook een aantal Fries-sprekende stemmen.

Ook de MBROLA-stemmen uit oudere versies van Fluency TTS zijn nog altijd beschikbaar. Deze stemmen klinken minder natuurlijk, maar ze hebben een zeer goede verstaanbaarheid, ook bij een hoog spreektempo. De vele blinde gebruikers van onze software zijn door de jaren heen zo vertrouwd geraakt met deze stemmen dat ze deze graag willen blijven gebruiken.


Gratis upgrade voor gebruikers van versie 5.0 of hoger

Gebruikers die over een licentie beschikken voor versie 5.0 of hoger kunnen gratis upgraden naar de nieuwe versie. Je kunt de nieuwe versie zonder problemen over de bestaande versie heen installeren, je licentiesleutel blijft gewoon werken.


Nieuwe gebruikers

Nieuwe gebruikers kunnen de software installeren en gebruiken als demo-versie. De spraak wordt dan regelmatig onderbroken door een melding dat je gebruik maakt van een demo-versie. Als de software bevalt, kun je een licentie bestellen via het bestelformulier op deze website, of via een wederverkoper.


Gesproken installatie

Ga naar de download-pagina als je de software wilt installeren. De installatie wordt begeleid met spraak, zodat ook blinde en slechtziende gebruikers de software zelf kunnen installeren.

De installatie verloopt in twee stappen:

 • In de eerste stap wordt de software geïnstalleerd.
 • In de tweede stap kun je extra stemmen toevoegen. Maar je kunt deze ook later nog toevoegen.

Applicaties

Fluency TTS kan via SAPI5 of de Fluency API gebruikt worden met applicaties van derden, of met zelf ontwikkelde toepassingen.

Maar we leveren ook een aantal nuttige applicaties bij Fluency TTS.


Spika

Spika

Spika is een handig hulpmiddel voor mensen die problemen hebben met lezen en/of schrijven. Het is primair bedoeld voor dyslectische kinderen, maar wordt ook veel door volwassenen gebruikt.

Spika is tevens verkrijgbaar als apart product op een Flash drive. Klik hier voor meer info.


Palaver

Palaver

Palaver is een hulpmiddel voor spraakgehandicapten.

Het biedt allerlei mogelijkheden om snel te reageren in een conversatie.

Palaver komt van het Portugese woord palavros ("woord" of "gesprek").

Audio wizard

Audio tools

Twee programma's voor het produceren van audio-bestanden.

Met de Audio wizard kun je een tekst omzetten naar een WAV- of MP3-bestand.

De Scan wizard kun je gebruiken om een lange tekst vooraf te scannen op woorden die wellicht fout worden uitgesproken. Die kun je dan aan het lexicon toevoegen.

Spraakmodule

Fluency TTS kan fungeren als "spraakmodule" in een product van derden.

Via een speciale licentiesleutel haalt de applicatie Fluency TTS uit de demo-stand.

Voor een dergelijke licentiesleutel is een royalty-overeenkomst noodzakelijk.