Home Hulp bij het gebruik van Fluency TTS

Licentie kopen

Als je een licentie wilt kopen voor Fluency TTS, ga dan naar het Bestelformulier.

De software registreren

Als je een licentie hebt gekocht voor Fluency TTS, dan ontvang je een uniek serienummer waarmee je de software kunt registreren.

Je kunt direct via internet registreren. Dit is het gemakkelijkst en het snelst. Maar als je computer niet met internet verbonden is, of als registreren via internet niet lukt (bijvoorbeeld omdat onze server hiervoor tijdelijk niet beschikbaar is), dan kun je ook handmatig registreren. (Zie voor instructies verderop deze pagina).

Ook kun je het Registratie-programma gebruiken om een registratie te doen voor een andere computer.

BELANGRIJK: Je kunt alleen als beheerder (administrator) van een computer de registratie uitvoeren.

Hoe werkt het?

Je serienummer wordt gecombineerd met de hardware key van je computer. Deze twee gegevens worden door Fluency gecontroleerd (automatisch of handmatig), en als alles klopt ontvang je een licentiesleutel.

De registratiegegevens (serienummer, hardware key en licentiesleutel) worden opgeslagen in het bestand TTS\LICENSE.INI onder de map waar je Fluency TTS hebt geïnstalleerd. Meestal is dit de map C:\Program Files\Fluency.

Na registratie moet je opnieuw de applicaties starten die gebruik maken van Fluency TTS.

Hoe vaak kun je registreren?

Als je een licentie hebt voor één gebruiker, dan kun je op twee computers registreren, bijvoorbeeld je gewone pc en je notebook. Een netwerklicentie kun je maar op één computer registreren.

Maar we hebben we er wel rekening mee gehouden dat er iets mis kan gaan, en dat je van tijd tot tijd een nieuwe computer aanschaft, waarop je de software natuurlijk ook weer wilt gebruiken. De spelregels hiervoor zijn:

• Als je met hetzelfde serienummer en dezelfde hardware key opnieuw registreert, dan telt dit niet als een nieuwe registratie. Dus, als je per ongeluk je licentiesleutel kwijtraakt, dan kun je zonder problemen opnieuw registreren.
  • Als je tegoed op is, dan kun je toch na verloop van tijd opnieuw een registratie doen. Hoelang is dat, na verloop van tijd? Dat houden we liever geheim, maar zelfs als je elk jaar een nieuwe computer koopt, dan heb je geen probleem.
  • BELANGRIJK: Je serienummer is persoonlijk, dus geef het niet aan een ander! Als we zien dat er misbruik wordt gemaakt van een serienummer, dan zullen we het blokkeren, en dan kun je met dat serienummer niet meer registreren.

Via internet registreren

• Start het Registratie-programma van Fluency TTS, en kies Volgende.
  • Kies via internet, en klik op Volgende.
  • Vul je serienummer in. Je serienummer staat op het aankoopbewijs van de software, en meestal heb je ook een e-mail ontvangen waarin het serienummer staat. In dat geval kun je het kopiëren, en in het Registratie-programma plakken.
  • Kies weer Volgende. Je ziet nu de hardware key van je computer.
  • Kies Volgende. Het Registratie-programma maakt nu contact met de server van Fluency... Als alles goed gaat, krijg je een licentiesleutel, anders zie je een foutmelding.
  • Kies Sluiten.

Handmatig registreren

• Start het Registratie-programma van Fluency TTS, en kies Volgende.
  • Kies handmatig, en klik op Volgende.
  • Vul je serienummer in. Je serienummer staat op het aankoopbewijs van de software, en meestal heb je ook een e-mail ontvangen waarin het serienummer staat. In dat geval kun je het kopiëren, en in het Registratie-programma plakken.
  • Kies weer Volgende. Je ziet nu de hardware key van je computer.
  • Kies Volgende. Kies Kopiëren. Je registratieaanvraag wordt op het klembord gezet. Plak dit in een e-mailbericht en stuur het aan info@fluency.nl.
  • Kies Sluiten.

Je ontvangt je licentiesleutel per e-mail. Maar dit kan wel even duren!

Als je je licentiesleutel hebt ontvangen, start je opnieuw het Registratie-programma, je kiest opnieuw voor handmatig, je kiest Volgende tot je op de pagina bent waar je de licentiesleutel kunt invullen. En dan gaan we verder waar we gebleven waren:

• Vul je licentiesleutel in (of kopieer hem uit de e-mail).
  • Kies Opslaan.
  • Kies Sluiten.

Registreren voor een andere computer

Het kan voorkomen dat je zelf Fluency TTS op je computer hebt staan (geregistreerd of niet), en dat je een licentiesleutel wilt aanvragen voor een andere computer, die niet met internet verbonden is.

Op de computer waarvoor de registratie bedoeld is moet je dan de handmatige procedure uitvoeren tot aan het punt waarop de hardware key getoond wordt. Neem de hardware key over.

Op je eigen computer voer je de procedure voor registratie via internet uit, maar je vervangt de hardware key van je eigen computer door die van de andere computer. De licentiesleutel die je ontvangt kun je vervolgens op de andere computer invoeren.

Omdat je registreert met de hardware key van een andere computer wordt er niets automatisch opgeslagen. Je eigen registratie-gegevens blijven dus behouden.